In semestrul al doilea din anul doi de studiu am intrat prima data in contact cu domeniul GIS, unde din pacate nu am avut ocazia sa invat foarte multe. O chestie care nu mi-a placut a fost ca s-a insistat prea mult pe partea cu vectorizari in timpul lucrarilor practice, ceea ce nu inseamna ca ai invatat ceva in GIS.. sa digitizezi niste curbe de nivel cred ca asta ar putea face si un copil de 12 ...13 ani, si nu cred ca este normal sa se intample asa ceva la o facultate. Dupa parerea mea "scopurile scuza mijloacele" .. dar sa trecem peste..
Fiecare student in parte a avut un suport topografic de pe care s-au extras curbele de nivel.. insa erau foarte multe si a durat ceva vreme pana sa le terminam. La sfarsitul anului doi eram la nivelul digitizatului, insa poate pentru ca l-am ales ca indrumator de licenta pe domnul conf. Daniel Condorachi am inceput sa prind un interes crescand pentru softul TNT mips si sa descopar din ce ce in ce mai multe.
Astfel am inceput sa invat atat singur cat si in colaborare cu mai multi profesori, iar rezultatele au fost pe masura. Al doilea pas a fost sa dau atribute curbelor de nivel, dupa care acestea au fost convertite in surface modeling obtinandu-se atat date de vizualizare a formelor de relief, cat si date privind altiudinea.
In figura de mai sus este reprezentat un model 3D obtinut din convertirea vectorilor in surface modeling.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu